Dear visitor,

You have selected our website for Moldova - Romanian from United States - English. You would like to stay on this website?

Studii de caz> O nouă clădire de apartamente

Clădiri rezidențiale dispuse în sistem fagure pentru Max-Otto-Bruker-Haus

Koblenz (DE)

Pentru a îndeplini dorințele oaspeților săi, compania de consultanță în domeniul sănătății din Lahnstein (Germania) a decis să-și construiască propria clădire de apartamente. Arhitectul a fost inspirat de fagurii hexagonali.
„Gesellschaft für Gesundheitsberatung (GGB)” - companie de consultanță în domeniul sănătății este o organizație non-profit care instruiește persoanele interesate pentru a deveni consilieri de sănătate certificați medical, pe parcursul a unul sau doi ani, în așa-numita Max-Otto-Bruker-Haus. În plus, aici au loc permanent seminare pe teme medicale și de psihologie. În 2017, programul divers de educație și seminare al GGB a adus în orașul Lahnstein 10.000 de oaspeți care au înnoptat aici. Deși a cooperat bine cu hotelurile din zonă, GGB a decis să construiască propriile apartamente pentru oaspeții săi, amplasate în imediata vecinătate a Casei Bruker.

Acest lucru a venit în întâmpinarea dorinței oaspeților de a putea înnopta mai aproape de Casa Bruker.
Noua clădire de apartamente a fost construită în opt luni. Aceasta este alcătuită din șase structuri interconectate sub formă de faguri hexagonali. Pentru noua clădire s-a ales o metodă de construcție sustenabilă, cu materiale naturale. Pereții construiți din cherestea sunt realizați, printre altele, din panoul nostru de căptușeală permeabil la vapori EGGER DHF, care a fost utilizat pentru placarea exteriorului. În plus, panourile noastre EGGER OSB 4 TOP au fost utilizate și pentru interiorul pereților. Acoperișul a fost construit sub formă de acoperiș drept, pe o structură din grinzi de lemn, pentru care s-au folosit de asemenea plăcile noastre OSB 4 TOP. Fațada din piatră naturală este un element de impact vizual. La final, clădirea a beneficiat de o „înverzire” intensivă, pe acoperiș fiind plantate plante aromatice și lavandă.

Realizat de:

Contractor/client:

Dr. Max-Otto-Bruker-Stiftung, Lahnstein (DE)

www.gesundheitsberater.de

Arhitect:

Heinrich + Steinhard GmbH, Bendorf (DE)

www.heinrich-steinhard.de

Procesator/executant:

Schlag & Pröbstl Holzbau, Herschbach (DE)

www.schlag-proebstl.de

Perioada de execuție:

8 luni

Fotografii realizate de:

© Raphael Sprenger

Notă

Toate decorurile noastre prezentate și menționate sunt imitații.